Мета: надання майбутньому фахівцю-товарознавцю знання основоположних характеристик товарів, асортименту непродовольчих товарів, номенклатури споживчих властивостей, вимог до якості, особливостей маркування, пакування і зберігання, сформувати вміння з розпізнавання асортименту, визначення сортності та оцінки якості непродовольчих товарів.
Завдання: оволодіння знаннями, необхідними для реалізації їх у практичній роботі щодо характеристики, оцінки якості, споживчих властивостей товарів, знання НТД.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
класифікацію та групову характеристику асортименту непродовольчих товарів, споживчі властивості, показники та вимоги до якості, особливості маркування, пакування, транспортування і зберігання непродовольчих товарів.
вміти:
розпізнавати асортимент товарів, визначати споживчі властивості, оцінювати та перевіряти якість непродовольчих товарів.
ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ
1. Господарські товари із пластичних мас
2. Товари побутової хімії
3. Побутові товари зі скла
5. Металевогосподарчі товари
6. Побутові електротовари і домашні машини
7. Будівельні товари
8. Меблеві товари
13. Хутряні овчинно-шубні товари
14. Галантерейні товари
15. Парфумерно-косметичні товари
16. Шкільно-письмові і канцелярські товари
17. Іграшки
18. Музичні товари
19. Ювелірні товари, годинники
20. Годинники
21. Спортивні, мисливські і рибальські товари
22. Побутова радіоелектронна апаратура
23. Фототовари.