ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна "Устаткування закладів ресторанного господарства"

Мета: метою викладання навчальної дисципліни є формування теоретичних знань та практичних навичок студентів проводити науково обґрунтоване планування оснащення підприємств ресторанного господарства торгово-технологічним обладнанням, сприяти розвитку технічного мислення, творчого відношення до вирішення проблем, вміння орієнтуватися у нових досягненнях науково-технічного прогресу галузі, почуття гідності та суспільної відповідальності за результати своєї праці.

Завдання: основними завданнями вивчення дисципліни є набуття студентами необхідних знань для експлуатації та раціонального використання обладнання, впровадження нової техніки, комплексної механізації і автоматизації технологічних процесів.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

нові досягнення науково-технічного прогресу в галузі, влаштування, принцип дії, правила безпечної експлуатації торгово-технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства, норми технічного оснащення різних типів підприємств під час їх проектування та заміни фізично зношеного і морально застарілого обладнання.

вміти:

правильно, з додержанням техніки безпеки експлуатувати обладнання, своєчасно визначати недоліки і запобігати виходу з ладу машин, апаратів і механізмів.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

1.Вступ. Цілі та задачі дисципліни

2.Деталі машин. Типи і характеристика з’єднань

3.Типи передач

4. Універсальні приводи

Лабораторні заняття №1 Універсальні приводи

5. Машини і механізми для миття і очистки овочів

Лабораторні заняття №2 Машини для очистки овочів

6. Машини і механізми для нарізання і протирання овочів

Лабораторні заняття №3 Машини і механізми для нарізання овочів

Лабораторні заняття №4 Протирочні машини.

7. Машини і механізми для обробки м’яса і риби

Лабораторні заняття №5 Машини і механізми для обробки м’яса і риби

8. Котлето-формовочні машини і автомати

9. М’ясорихлітелі та фаршемісильні машини та механізми

10.Машини та механізми для подрібнення

Лабораторні заняття №6 Машини для приготування фаршу, м’ясорихлітелі.

11.Машини та механізми для просіювання борошна

Лабораторні заняття №7 Машини та механізми для просіювання борошна

12.Машини для замісу тіста

13.Машини для розкатки тіста та виготовлення пельменів і вареників

14.Збивальні машини і механізми

Лабораторні заняття №8

15.Машини для нарізки хліба

16.Машини для нарізки гастрономічних товарів

Лабораторні заняття №9 Машини для нарізки гастрономічних товарів

17.Посудомийні машини безперервної дії

18.Посудомийні машини періодичної дії

19.Підйомне-транспортне обладнання

20. Ваговимірювальне обладнання, класифікація, вимоги до ваг

21.Ваги циферблатні, електронні

Лабораторні заняття №10 Ваги циферблатні, товарні, електронні

22.Каси електронні

Лабораторні заняття №11 Каси електронні

23.Класифікація теплового обладнання, котли харчовані

Лабораторні заняття №12 Харчоварочні котли

24.Варочне обладнання, пароварочні шафи, кавоварки, сосиско варки, водонагрівачі

25.Жарочно-пекарне обладнання

Лабораторні заняття №13 Жарочно-пекарне обладнання

26.Варочно-жарочне обладнання

Лабораторні заняття №14 Варочно-жарочне обладнання

27.Параконвектомати

28.Класифікація холодильного обладнання, холодильні машини

29.Холодильні камери

30.Холодильні шафи, прилавки, вітрини

31.Льодогенератори, фризери, установки для охолодження напоїв

Лабораторні заняття №15 Холодильне обладнання

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.