ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна "Організація виробництва в закладах ресторанного господарства"

Мета дисципліни: набуття студентами теоретичних знань та практичних навиків організації виробництва та проектування закладів ресторанного господарства. Розвиток творчих здібностей здобування нових знання і застосування їх у своїй практичній діяльності.

Завдання: формування творчого підходу до засвоєння теоретичних знань і практичних навичок, професійних якостей організатора виробництва, відповідальності, вміння орієнтуватися у складних виробничих умовах.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: сучасні вимоги науково-технічного прогресу до організації виробництва кулінарної продуктів в закладах ресторанного господарства різних типів та потужностей; сучасні вимоги до проектування закладів ресторанного господарства нових типів.

вміти: складати виробничу програму закладів різних типів, користуватися нормативно-технологічною документацією, підбирати та обґрунтовувати сучасні види обладнання; визначати чисельність робітників виробництва та складати графіки виходу їх на роботу; обґрунтовано згідно технологічного процесу розміщувати устаткування, виконувати технологічні проекти закладів ресторанного господарства.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

Лекція 1: Вступ. Значення ресторанного господарства. Особливості виробничо-торгівельної діяльності закладів ресторанного господарства. Характеристика типів.

Лекція 2: Організація постачання закладів ресторанного господарства.

Практичне заняття 1: Організація продовольчого та матеріально-технічного постачання.

Лекція 3: Організація тарного господарства закладів ресторанного господарства.

Практичне заняття 2: Організація коморного та тарного господарства.

Семінарське заняття 1: Характеристика типів закладів ресторанного господарства. Організація постачання складського та тарного господарства закладів ресторанного господарства.

Лекція 4: Оперативне планування роботи виробництва.

Лекція 5: Нормативно-технологічна документація закладів ресторанного господарства.

Практичне заняття 3: Ознайомлення з нормативно-технологічною документацією закладів ресторанного господарства.

Лабораторне заняття 1: Складання плана-меню вільного вибору страв.

Лабораторне заняття 2: Розрахунок кількості сировини вагою брутто для приготування страв згідно плану-меню.

Лабораторне заняття 3: Розрахунок виходу напівфабрикатів з м’яса, птиці, риби.

Лекція 6: Умови раціональної організації виробництва.Структура виробництва.

Семінарське заняття 2: Оперативне планування роботи виробництва. Нормативно-технологічна документація закладів ресторанного господарства. Умови раціональної організації виробництва.Структура виробництва.

Лекція 7: Організація обробки овочів в закладах різної потужності.

Лекція 8: Організація обробки риби в закладах різної потужності.

Лекція 9: Організація обробки м’яса та птиці в закладах різної потужності.

Практичне заняття 4: Підбір обладнання та інвентаря для м'ясо-рибного цеху.

Практичне заняття 5: Складання карти організації робочих місць.

Семінарське заняття 3: Організація роботи заготівельних цехів.

Лекція 10: Організація роботи холодного цеху.

Лабораторне заняття 4: Розрахунок і підбір холодного обладнання для холодного цеху.

Лекція 11: Організація роботи гарячого цеху.

Лабораторне заняття 5: Розрахунок та підбір обладнання для приготування страв.

Лекція 12: Організація роботи кондитерського цеху.

Практичне заняття 6: Підбір обладнання для кондитерського цеху.

Лекція 13: Організація роботи допоміжних приміщень закладів ресторанного господарства.

Семінарське заняття 4: Організація роботи допоміжних цехів, кондитерського цеху та допоміжних приміщень закладів ресторанного господарства.

Лекція 14: Організація бракеража готової продукції в закладах ресторанного господарства.

Лабораторне заняття 6: Перевірка якості страв. Заповнення бракеражного журналу.

Лекція 15: Організація роботи роздавалень закладів ресторанного господарства.

Лекція 16: Організація експлуатації матеріально-технічної бази закладів ресторанного господарства.

Лабораторне заняття 7: Визначення коефіцієнта використання технологічного обладнання.

Лекція 17: Науково-технічний прогрес у ресторанному господарстві.

Семінарське заняття 5: Організація бракеража готової продукції та організація роботи роздавалень. Організація експлуатації матеріально-технічної бази закладів ресторанного господарства. Науково-технічний прогрес у ресторанному господарстві.

Лекція 18: Поняття наукової організації праці, задачі НОП. Сутність і завдання нормування праці. Поняття норм праці.

Лекція 19: Методи нормування праці. Класифікація витрат робочого часу.

Практичне заняття 7: Аналіз фотографії робочого дня.

Практичне заняття 8: Складання графіку виходу на роботу.

Лекція 20: Основні принципи,напрями і задачі проектування в закладах ресторанного господарства. Проектно-кошторисна документація.

Практичне заняття 9: Визначення кількості споживачів закладу, складання графіку завантаження залу.

Лабораторне заняття 9: Складання графіку реалізації страв.

Лекція 10: Планіровочні рішення закладів ресторанного господарства.

Лекція 11: Архітектурно-будівельні вимоги до проектування закладів ресторанного господарства.

Лабораторне заняття 10: Визначення площі цеху. Виконання варіанту розміщення обладнання.

Лабораторне заняття 11: Виконання компановочної схеми та генерального плану при проектуванні закладів ресторанного господарства.

Семінарське заняття 6: Основи проектування. Основні принципи, напрями і задачі проектування в закладах ресторанного господарства. Планіровочні рішення закладів ресторанного господарства. Архітектурно-будівельні вимоги до проектування закладів ресторанного господарства.

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.