Однією з головних умов становлення державності України є її входження у світ сучасних культурних надбань. Адже саме сфера культурних знань сприяє формуванню в особистості широкого світобачення, орієнтованого на загальнолюдські гуманістичні цінності.
Соціологія набуває особливої актуальності в Україні, оскільки створює наукове підґрунтя формування громадянського суспільства, яке надає людині більше свободи. Людина не може існувати поза суспільством. Тому, для того, щоб відповідально та ефективно скористатися отриманою свободою, вона повинна глибше розуміти основи життя соціальних груп, спільностей, соціальнихпроцесів, в системі яких вона існує і відтворюється як особистість.
Мета вивчення навчальної дисципліни: Сформувати у студентів систему правових знань з питань державного регулювання підприємницької діяльності, спираючись на здобуті знання основ правознавства, основ цивільного права та галузевих і між галузевих правових дисциплін, а також ознайомити студентів з основними принципами та інститутами комерційного та господарського права, особливостями правового регулювання відносин, що складаються у ринковій економіці між уповноваженою і зобов’язальною особами.
Трудове право регулює суспільні відносини, які виникають у сфері праці; визначає підстави та порядок виникнення, зміни, припинення права особи на працю; служить ефективною гарантією особі при захисті та реалізації її права на працю.
Програма вивчення навчальної дисципліни Ресторанна справа при готелях складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра спеціальності 181 Харчові технології.
Програма вивчення навчальної дисципліни Основи барної справи складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра спеціальності 181 Харчові технології.
Програма вивчення навчальної дисципліни Етнічні кухні складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра спеціальності 181 Харчові технології.
Програма вивчення навчальної дисципліни Основи дієтичного харчування складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра спеціальності 181 Харчові технології.
Предметом вивчення навчальної дисципліни є науково обґрунтовані технологічні процеси виробництва кулінарної продукції дієтичного і лікувально-профілактичного харчування, придбання знань, вмінь і навичок роботи з нормативно-технічною та технологічною документацією.
Предметом вивчення дисципліни «Облік і звітність» є система реєстрації, відображення та стандартизації фактів господарського життя підприємства ресторанного господарювання за певними принципами з урахуванням гармонізації та конвергенції з метою надання інформації для управління.
Програма курсу «Фінансова звітність підприємства» складена відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра з галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Вивчення курсу передбачає лекції, практичні заняття та самостійне вивчення питань, нормативних документів, форм звітності.
Програма курсу «Податки підприємства» складена відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки фахового молодшого бакалавра з галузей знань 07 «Управління та адміністрування» та 18 «Виробництво та технології». Вивчення курсу передбачає лекції, практичні заняття та самостійне вивчення питань, нормативних документів, форм звітності.