ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна «Технологія виробництва кулінарної продукції»

Мета: формування теоретичних знань і практичних навичок ведення технологічного процесу виробництва кулінарної продукції, активної творчої діяльності , яка б сприяла прогресивному розвитку суспільства, уміння здобувати нові знання й застосовувати їх у своїй практичній діяльності, почуття гідності та суспільної відповідальності за результатами своєї праці.

Завдання: надання студентам теоретичних знань сучасної технології виробництва кулінарної продукції у поєднанні з практичним навчанням ведення технологічного процесу.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

роль і задачі галузі ресторанного господарства; традиції національної кухні та передовий досвід роботи в галузі ресторанного господарства, оснований на досягненнях сучасної науки і техніки, науково обґрунтованих фізіологічних нормах раціонального харчування, новітніх технологіях; раціональні способи ведення технологічного процесу механічної і теплової обробки сировини, виробництва напівфабрикатів, приготування страв і кулінарних виробів для різних видів харчування в умовах ринкових відносин; зміни основних харчових речовин, які відбуваються під час кулінарної обробки харчових продуктів та їх вплив на якість готової продукції, її харчової цінності та рівень засвоювання організмом людини; якісну характеристику страв, умови і термін її реалізації згідно з нормативно-технічною і технологічною документацією; методику розрахування потреби в сировині та напівфабрикатах.

вміти:

враховуючи фізіологічні норми харчування забезпечувати виготовлення напівфабрикатів, страв і кулінарних виробів для різних видів харчування, використовуючи раціональні способи ведення технологічного процесу; спираючись на передовий досвід роботи в галузі запроваджувати нові технології виробництва кулінарної продукції; користуючись нормативно-технічною та технологічною документацією забезпечувати випуск продукції належної якості.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

Тема № 1 Вступ. Технологічний процес виробництва кулінарної продукції.

Тема № 2 Прийоми кулінарної обробки харчових продуктів.

Семінарське заняття № 1. Прийоми кулінарної обробки харчових продуктів.

Тема № 3 Процеси ,які відбуваються під час кулінарної обробки харчових продуктів.

Семінарське заняття № 2. Процеси ,які відбуваються під час кулінарної обробки харчових продуктів.

Тема №4 Обробка овочів, плодів і грибів.

Практичне заняття № 1

Тема №5 Обробка риби і нерибних морепродуктів.

Практичне заняття № 2

Тема №6 Обробка м`яса і м`ясопродуктів.

Практичне заняття № 3

Тема №7 Обробка сільськогосподарської птиці і пернатої дичини.

Практичне заняття № 4

Тема №8 Супи.

Лабораторне заняття № 1

Лабораторне заняття № 2

Тема №9 Соуси.

Семінарське заняття № 3

Тема №10 Гарячі страви і гарніри з овочів.

Лабораторне заняття № 3

Лабораторне заняття № 4

Лабораторне заняття № 5

Тема № 11 Гарячі страви і гарніри з круп, бобових і макаронних виробів.

Лабораторне заняття № 5

Лабораторне заняття № 6

Тема №12 Страви з яєць і кисломолочного сиру.

Лабораторне заняття № 7

Тема №13 Гарячі страви з риби і нерибних морепродуктів.

Лабораторне заняття № 8

Лабораторне заняття № 9

Тема №14 Гарячі страви з м`яса і м`ясопродуктів.

Лабораторне заняття № 10

Лабораторне заняття № 11

Лабораторне заняття № 12

Тема №15 Гарячі страви з сільськогосподарської птиці і пернатої дичини.

Лабораторне заняття № 13

Лабораторне заняття № 14

Тема №16 Холодні страви і закуски.

Лабораторне заняття № 15

Лабораторне заняття № 16

Лабораторне заняття № 17

Тема № 17 Солодкі страви.

Лабораторне заняття № 18

Тема № 18 Гарячі і прохолодні безалкогольні напої.

Семінарське заняття № 4.

Тема № 19 Борошняні страви і кулінарні вироби.

Лабораторне заняття № 19

Лабораторне заняття № 20

Лабораторне заняття № 21

Тема № 20 Технологія приготування страв і кулінарних виробів дієтичного харчування.

Лабораторне заняття № 22

Лабораторне заняття № 23

Тема № 21 Технологія приготування страв для шкільного харчування і учнів ПТУ.

Лабораторне заняття № 24

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.