ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна "Процеси та апарати харчових виробництв"

Мета: вивчення основ теплотехніки і термодинаміки, гідростатика та гідродинаміки, вивчення механічних, теплових і масообмінних процесів, процесів з використанням електроструму.

Завдання: вивчення основ теорії процесів, що відбуваються не лише в апаратах, а й у продуктах, які обробляються, забезпечення процесів апаратами та підвищення продуктивності праці в ресторанному господарстві.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: нові досягнення науково-технічного прогресу в галузі, влаштування, принцип дії технологічних машин, фізичних та хімічних процесів, які виникають при обробці продуктів.

вміти: проводити необхідні розрахунки під час підбору необхідних машин, правильно обрати технологічний процес при приготуванні їжі.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

Лекція 1: Вступ. Класифікація процесів харчових виробництв і машин харчових виробництв.

Лекція 2: Основи гідравліки. Гідростатичний тиск.

Практичне заняття 1: Розрахунок швидкості руху рідини і її споживання різними видами обладнання.

Практичне заняття 2. Гідравлічні машини.

Лекція 3: Процеси перемішування і збивання.

Лекція 4: Процеси розділення неоднорідних систем.

Лекція 5: Процеси подрібнювання і сортування.

Практичне заняття 3: Механічне обладнання для сортування і змішування.

Лекція 6: Процеси пресування.

Практичне заняття 4: Механічне обладнання для пресування продуктів.

Семінарське заняття 1: Гідромеханічні та механічні процеси.

Лекція 7: Загальні відомості про теплові процеси.

Лекція 8: Суть і способи нагрівання харчових продуктів.

Лекція 9: Суть процесу варіння і його апаратне оформлення.

Практичне заняття 5: Варочне обладнання і процеси в них.

Лекція 10: Суть процесу смаження і його апаратне оформлення.

Лекція 11: Загальні відомості про масообмінні процеси.

Лекція 12: Суть процесів охолодження та заморожування.

Практичне заняття 6: Холодильне обладнання і процеси в них.

Семінарське заняття 2: Теплові і масообмінні процеси.

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.