ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна "Мікробіологія і фізіологія"

Мета: вивчити основні види мікроорганізмів,ознайомитись з фізіологією мікроорганізмів; визначити вплив умов зовнішнього середовища на розвиток різних видів мікроорганізмів; ознайомитись з мікробіологією та роллю найважливіших харчових продуктів.

Завдання: використовувати основні навички роботи з лабораторним обладнанням; складати меню для різних вікових та професійних груп населення.

Студент повинен знати:

1.особливості структури, морфологію окремих мікроорганізмів;

2.основні методи мікроскопічних досліджень;

3.основні мікробіологічні процеси та їх використання;

4.особливості меню для різних вікових та професійних груп.

Студент повинен вміти:

1.правильно визначати структуру мікроорганізмів;

2.користуватися лабораторним обладнанням;

3.визначати типи харчування різних вікових та професійних груп населення;

4.складати меню для дієтичного та лікувально-профілактичного харчування.


ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ


Розділ 1 Мікробіологія.

Лекція №1. Морфологія мікроорганізмів.

Лекція №2. Морфологія мікроорганізмів.

Лабораторна робота№1. Сучасні методи мікроскопічного дослідження мікроорганізмів.

Лабораторна робота№2. Вивчення морфології мікроорганізмів.

Лекція №3. Фізіологія мікроорганізмів.

Лабораторна робота№3. Культивування мікроорганізмів. Виведення чистих культур.

Лекція №4. Розповсюдження мікроорганізмів.

Лабораторна робота№4. Оцінка санітарного стану різних об’єктів методом обліку колоній.

Лекція №5. Вплив умов зовнішнього середовища на розвиток мікроорганізмів.

Лекція №6. Найважливіші мікробіологічні процеси та їх використання.

Лекція №7. Мікробіологія найважливіших харчових продуктів.

Лекція №8. Мікробіологія найважливіших харчових продуктів.


Розділ 2. Фізіологія харчування.

Лекція №9. Травлення.

Лабораторна робота№5. Бактеріологічні дослідження свіжості харчових продуктів.

Лекція №10. Харчові речовини та їх значення для людини.

Лекція №11. Харчові речовини та їх значення для людини.

Практичне заняття № 1. Розрахунок калорійності страв.

Лекція №12. Харчування різних вікових та професійних груп населення.

Лекція №13. Харчування різних вікових та професійних груп населення.

Практичне заняття № 2 Складання меню добового раціону.

Лекція №14. Дієтичне та лікувально-профілактичне харчування.

Лекція №15. Підсумкове заняття.


Перелік питань до екзамену з дисципліни "Мікробіологія і фізіологія"

Література:

1. Азаров В.Н. Основы микробиологии и санитарии.- М.: «Экономика», 1986

2. Векірчик К.М. Мікробіологія з основами вірусології –К.: «Либідь», 2001

3. Малигина В.Р.,Рубина Е.П. Основы физиологии питания, гигиена и санитария.-М.:»Экономика», 1988

5. Мудрецова-Висс К.А. Микробиология. –М.: «Экономика», 1985

6. Мудрецова-Висс К.А.,Колесник С.А., Гринюк Г.И. Руководство к лабораторным занятиям по микробиологии.-М «Экономика», 1975

7. Ратушный А.С. и др.. Сборник рецепту блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания.-

8. Химический состав пищевых продуктов под. ред.. А.А. Покровского.-М.: «Пищевая промышленность» М.: «Экономика», 1982

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.