ВСП ФКБХТ ЗНУ logo
  • Вгору
  • Головна
  • Новини
  • Переваги
  • Спеціальності
  • Абітурієнту
  • Навчання
  • Викладачі
  • Вільний вибір студентів
  • НМТ-2024
  • Науково-дослідна робота
  • Роботодавцям/Вакансії
  • Спортивні досягнення
  • Бібліотека
  • Публічна інформація
  • Відео
  • Контакти
  • +38(061) 280-52-92
  • UKR
  • ENG

Дисципліна «Основи стандартизації та контроль якості»

Мета: формування теоретичних знань і практичних навичок з дотримання вимог нормативно-технічної документації при приготуванні їжі та контролю якості готової продукції, уміння здобувати нові знання й застосовувати їх у своїй практичній діяльності.

Завдання: надання студентам теоретичних знань сучасної стандартизації та контролю якості продукції.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

сутність стандартизації, історію розвитку стандартизації, її мету і задачі, зв’язок з іншими галузями знань, економічну ефективність; форми, види та методи визначення і оцінка якості продукції, організацію контролю якості продукції; правові основи стандартизації і управління якості продукції; систему управління якістю продукції, галузеву і територіальну, комплексну і ефективне використання ресурсів; методи дослідження якості продукції, методичне забезпечення контролю якості.

вміти:

проводити дослідження готової продукції за органолептичними та фізико-хімічними показниками та давати оцінку якості цієї продукції, дотримуватись норми закладки сировини, проводити розрахунок сировини, оформлювати підсумки дослідження і давати висновок рівню якості готової продукції.

ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

Тема № 1. Вступ . Державна система стандартизації.

Тема № 2.Нормативно-технічна і технологічна документація для здійснення контролю якості сировини і виготовленої продукції.

Тема № 3.Загальні основи управління якістю продукції.

Тема № 4. Методи якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції.

Тема № 5. Форми і види контролю якості продукції в ресторанному господарстві.

Тема № 6. Сертифікація продукції.

Тема № 7. Метрологічне забезпечення якості продукції.

Лабораторне заняття № 1 Дослідження м’ясних натуральних напівфабрикатів за органолептичними та хімічними показниками.

Лабораторне заняття № 2 Дослідження м’ясних натуральних напівфабрикатів за хімічними показниками.

Лабораторне заняття № 3 Дослідження натуральних напівфабрикатів з м’яса.

Лабораторне заняття №4 Дослідження якості котлетної маси і н/ф з неї.

Лабораторне заняття № 5 Визначення кислотності котлетної маси.

Лабораторне заняття № 6 Дослідження напівфабрикатів з риби.

Лабораторне заняття № 7 Дослідження якості солодких страв.

Лабораторне заняття № 8 Дослідження гарячих напоїв.

Лабораторне заняття № 9 Дослідження страв з кисломолочного сиру.

Лабораторне заняття №10 Дослідження та визначення кислотності у виробах з кисломолочного сиру.

Практичне заняття № 1 Визначення хліба в котлетній масі.

Практичне заняття № 2 Визначення свіжості м`яса птиці і н/ф з неї.

Практичне заняття № 3 Визначення вмісту яєць в овочевих котлетах.

Практичне заняття № 4 Визначення якості бульйону.

Практичне заняття № 5 Дослідження супів, гарнірів, соусов.

Практичне заняття № 6 Визначення молока по лактозі в молочних супах.

Практичне заняття № 7 Визначення вмісту жиру в супах, гарнірах, соусах.

Практичне заняття № 8 Визначення вмісту сухих речовин в супах, гарнірах, соусах.

Практичне заняття № 9 Визначення привильності закладки сировини.

Практичне заняття № 10 Визначення якості виробів з тіста.

Практичне заняття № 11 Дослідження якості фритюрного жиру.

Практичне заняття № 12 Оформлення результатів аналізів

Сайт ЗНУ

Новини ФКБХТ ЗНУ

Copyright © 2023-2024 ВСП ФКБХТ ЗНУ

Design: Template Mo

Distribution: ThemeWagon

Контакти

Адреса коледжу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 1 (Героїв Сталінграда, 1)

Зупинка транспорту: "майдан Пушкіна" або "Трампарк"

Приймальня директора: (061) 280-52-92

Бухгалтерія: (061) 280-52-93

Тел. приймальної комісії: 096-510-48-97

Соціальні мережі: Ми у Facebook

Електронна пошта

Написати

Швидкі посилання

  • Вакансії
  • Вакансії для студентів
  • Спонсорам
  • Правила та умови прийому у 2024 р.
  • Календар вступника
  • Розклад вступних співбесід
  • Вартість навчання

Підписка на розсилку

* Будь ласка, зверніть увагу - ми не спамимо вашу електронну пошту.